DE VANZARE - PDC SECOND HAND

Pompa de caldura aer-apa folosita, fabricatie 2007 Suedia.

Octopus 81X (complet cu doi stalpi), putere termica 81.000 BTU (23,733 kW), temperatura maxima agent termic 55 Cº, putere electrica absorbita 5,0 kW (curent trifazat 400V, siguranta 16A).

Contact:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  / +40744426955; +40731354142

OCTOPUS 2   OCTOPUS 1 
 OCTOPUS 3

Interviu

Interviu cu proprietarul casei de la Tg. Mures, unde firma noastra impreuna cu firma partenera de la Budapesta - Thermo KFT a montat un sistem complex de incalzire care este alcatuit dintr-o pompa de caldura sol-apa de 33 kW, 4 sonde geotermale "GEROtherm" a cite 125 m (verticale) si 4 panouri solare cu tuburi vidate. 

La galerie de imagini...

Tipuri pompe de caldura

Pompe de caldura aer-apa

 

Pompe de caldura apa-apa 

 

Pompe de caldura sol-apa 

 

Pompe de caldura sol-apa 

aer apa horizontal  vertical 
Pompe de caldura aer-apa (denumite si cazane cu aer) - sunt utilizabile si la temperatura exterioara  de -20°C. Coeficientul de performanta al pompelor de caldura este exprimat prin coeficientul de performanta COP. Aceasta cifra fara dimensiune arata… Pompele de caldura apa-apa utilizeaza energia solara inmagazinata de apa din pinza freatica, sau mai rar de apa din riuri, sau lacuri, la incalzirea cladirilor si la prepararea apei calde menajere. Dintre toare tipurile de pompe de caldura, la momentul de fata... Reteaua de tevi de obicei se aseaza la o adincime de 1,5 m  in sol. Si in acest caz, ca si la sondelle verticale, o importanta mare are componenta solului. In functie de asta reteaua de tevi se va intinde pe o suprafata de 2-4 ori mai mare decit suprafata ce trebuie incalzita... O parte din caldura regasita la nivelele superioare ale scoartei pamintului este generata din interiorul acestuia. Pentru a utiliza aceasta sursa de caldura se instaleaza sonde de caldura geotermale in gauri forate la adincimi intre...
 Citeste mai departe...  Citeste mai departe...  Citeste mai departe...  Citeste mai departe...

Independent de gaz, in siguranta II.

Scris de geotherm.ro.

De ce e BINE asta pentru mine?

1 Grad ridicat de confort, fara poluare

Pompe de caldura - incalzesc fara flacara, fara emanare de noxe. Nu sunt nici emisii de dioxid de carbon, monoxid de carbon si nici emisii de pulberi fine care sa polueze mediul inconjurator. Fata de centralele termice traditionale, datorita metodei proprii de functionare, emisia de dioxid de carbon poate sa scada chiar si cu mai mult de 50%. Cu cat este productia de energie electrica mai ecologica, cu atat pompa de caldura ocroteste mai mult mediul pentru ca poluarea ce poate aparea provine datorita metodei de producere a curentului electric.

2 Sa utilizam surse de energie regenerabile

Prin tehnologia pompelor de caldura, oferita de Roth, puteti asigura caminului Dvs pe durata intregului an o sursa de energie regenerabila.

Aceasta tehnologie de varf face posibila, diminuarea imediata si insemnata pe termen lung a emisiilor de dioxid de carbon dar in acelasi timp sa reduceti drastic costurile pentru incalzire. Pompele de caldura nu fac altceva decat ne pun la dispozitie energia aflata in natura, sub forma caldurii necesare la incalzirea locuintei, la prepararea apei calde menajere sau optional chiar pentru racirea locuintei pe timpul verii. Experienta acumulata in decursul a mai multor decenii, ne-a demonstrat o extraordinara securitate in functionare precum si o insemnata economie in exploatare. Roth ne ofera acum aceasta certitudine inbietoare ca sa renuntam pentru totdeauna la sursele de energe fosile si sa devenim independenti de acestia.

3 Pamantul are nevoie de ejutorul nostru. Acum!

Schimbarile climaterice reprezinta un real pericol pentru noi toti. Din acest motiv noi toti putem face cate ceva pentru ca si copii nostrii, dar si nepotii nostrii sa traiasca intr-o lume intacta. Tehnica ne sta la dispozitie, doar trebuie sa actionam in directia aplicarii ei.

Noua ne pasa de natura

... din acest motiv trecem si noi la energii ecologice

Cat curent electric este necesar?

1 Din consumul casnic de energie, cel mai ridicat procent pentru incalzire

Intr-o gospodarie, consumul de energie in proportie de 90% este folosit pentru incalzire si prepararea apei calde menajere. Acesta este domeniul unde putem folosii pompele de caldura care reduc cheltuielile pentru incalzire in procent de peste 50% precum si emisiile de dioxib de carbon.

2 Te simti bine si la jumatate de pret

Combustibilii fosili sunt din ce in ce mai scumpi. Arhitectii si cei care se ocupa cu modernizarea tehnicilor de incalzire si in viitor vor fi obligati sa ia in calcul costuri si mai mari la incalzire, daca nu vor opta pentru pompa de caldura. Numai pompa de caldura este capabila sa ne reduca cheltuielile la incalzire, chiar si cu 50%.

3 Costurile confortului locuintelor trebuie sa ramana in limite accesibile

Cheltuielile de intretinere s-au multiplicat. In cel mai mare procent, acest lucru, s-a intamplat la cheltuielile pentru incalzire si prepararea apei calde menajere. Doar aceste costuri, din 2000 si pana in 2006 au crescut intr-un procent de 53%. Restul cheltuielilor, precum cele pentru apa rece, pentru transportul resturilor menajere (gunoi) si pentru canalizare au crescut cu 11% doar.

Formula este urmatoarea: 20 % energie necesara functionarii, 80 % energie din mediul inconjurator (gratuit), rezulta 100 % energie termica pentru incalzire si preparare apa calda menajera, deci cu ajutorul pompelor de caldura se pot diminua considerabil costurile.

4 Caldura provenita din mediul inconjurator este gratuita

Caldura care provine din mediul inconjurator intotdeauna va ramane gratuita. Aceasta este o veste buna pentru ca la calculul costurilor anuale la incalzire trebuie sa platim doar de 20% ce este necesar functionarii. Energia electrica este in general o sursa de energie proprie. Efectele politicilor mondiale nu se vor resimtii in nivelul cheltuielilor. Pompele de caldura ne fec idependenti de titei, de gaze si ne asigura o sursa de energie la indemana tuturor.

5 In Elvetia si Suedia este un lucru obisnuit

In tarile dezvoltate, numarul sistemelor de pompe de caldura instalate in case noi este foarte mare. In 90% din casele noi construite in Suedia se monteaza sisteme cu pompe de caldura. In Elvetia sistemele de incalzire ecologice reprezinta 70% din totalul sistemelor in functiune.

PS. Si totusi, cei care ar putea sa-si permita un astfel de sistem de incalzire mai bine investesc in „colectii” de masini costisitoare si consuma gaz in cantitati uriase la incalzirea vilelor de lux si pentru incalzirea apei din piscine pe timpul verii. De ce nu arata ei un exemplu de responsabilitate, in loc sa afirme ca „ eu am bani destui sa platesc factura la gaz”. Pacat. Natura nu ne va ierta!

In urmatoarea interventie va vom da cateva sfaturi ce trebuie sa le aveti in vedere la alegerea colectoarelor solare plane sau cu tuburi vidate.

Urmeaza: Sfaturi insorite

Thermo KFT

thermo logoDin anul 2007 colaboram cu firma GEOSOLAR EUROPE Ltd si THERMO Kft din Budapesta, a caror reprezentanti suntem in Romania. Aceste doua firme, avand aceeasi proprietari au o experienta de 35 de ani in instalatii de incalzire si cca 25 de ani in sisteme energetice neconventionale, cum ar fi sisteme de incalzire cu pompe de caldura, sisteme cu colectoare solare, sisteme eficiente de redare a caldurii in cladiri, etc. Conducatorul echipei formate din 25 de ingineri proiectanti este Dr.docent Lederer Andras, ales intre primii 100 energeticieni din lume, profesor universitar la Budapesta. A studiat in Budapesta, Anglia, SUA si Japonia, dobandind o vasta cunostinta in instalatii.


Aceasta echipa in momentul de fata angajeaza lucrari in toata Europa.

BROTHADOR SRL fiind reprezentantul acestor doua firme in Romania, va pune la dispozitie experienta si cunostinta lor acumulata de a lungul a mai mult de trei decenii. Agregatele si echipamentele utilizate se aleg dintre cele mai performante, dar si cele mai potrivite pentru fiecare aplicatie in parte. De exemplu daca sistemul va functiona corespunzator, tinand cont de raportul investitie / eficienta, se va utiliza o centrala termica pe lemne, sau daca e cazul, o pompa de caldura. In primul rand se va tine cont de eficienta si ocrotirea mediului, nu neaparat de realizarea unei instalatii cat mai sofisticate si cat mai scumpe.

Se asigura consiliere, proiectare la Budapesta, executia lucrarilor, service in garantie si postgarantie.

BROTHADOR SRL reprezentant THERMO Kft si GEOSOLAR EUROPE Ltd in Romania.

Parteneri

management energetic logo grey Vizitatori

Avem 8 vizitatori și niciun membru online