Ce reprezinta acel coeficient COP?

Scris de geotherm.ro.

Coeficientul de eficienta COP este un coeficient fara dimensiune, care reprezinta cantitatea de energie calorica realizata de pompa de caldura cu ajutorul a unui kW de energie electrica. Acesta cifra COP variaza intre valorile de 3 si 6 in cazul pompelor de caldura performante. De obicei aceste valori se stabilesc la anumite caracteristici functionali a agregatului, de obicei temperatura exterioara si temperatura agentului termic. Cel mai des se folosesc temperatura exterioara de 0°C, si temperatura agentului termic de 35°C. Aceste temperaturi sunt specificate de producatorii de pompe de caldura atunci cand se amintesc valorile COP. In cazul unei pompe de caldura care are COP 4,4 in regimul de temperatura exterioara de 0°C si 35°C al agentului termic, in regimul de temperatura exterioare de 0°C si 50°C al agentului termic, va avea COP 3. Din acest motiv este cel mai bine sa folosim sistem de red are a caldurii cu temperatura scazuta a agetului termic, cum ar fi incalzirea in pardoseala, sau in perete.

Thermo KFT

thermo logoDin anul 2007 colaboram cu firma GEOSOLAR EUROPE Ltd si THERMO Kft din Budapesta, a caror reprezentanti suntem in Romania. Aceste doua firme, avand aceeasi proprietari au o experienta de 35 de ani in instalatii de incalzire si cca 25 de ani in sisteme energetice neconventionale, cum ar fi sisteme de incalzire cu pompe de caldura, sisteme cu colectoare solare, sisteme eficiente de redare a caldurii in cladiri, etc. Conducatorul echipei formate din 25 de ingineri proiectanti este Dr.docent Lederer Andras, ales intre primii 100 energeticieni din lume, profesor universitar la Budapesta. A studiat in Budapesta, Anglia, SUA si Japonia, dobandind o vasta cunostinta in instalatii.


Aceasta echipa in momentul de fata angajeaza lucrari in toata Europa.

BROTHADOR SRL fiind reprezentantul acestor doua firme in Romania, va pune la dispozitie experienta si cunostinta lor acumulata de a lungul a mai mult de trei decenii. Agregatele si echipamentele utilizate se aleg dintre cele mai performante, dar si cele mai potrivite pentru fiecare aplicatie in parte. De exemplu daca sistemul va functiona corespunzator, tinand cont de raportul investitie / eficienta, se va utiliza o centrala termica pe lemne, sau daca e cazul, o pompa de caldura. In primul rand se va tine cont de eficienta si ocrotirea mediului, nu neaparat de realizarea unei instalatii cat mai sofisticate si cat mai scumpe.

Se asigura consiliere, proiectare la Budapesta, executia lucrarilor, service in garantie si postgarantie.

BROTHADOR SRL reprezentant THERMO Kft si GEOSOLAR EUROPE Ltd in Romania.

Parteneri

management energetic logo grey Vizitatori

Avem 7 vizitatori și niciun membru online