In ce masura se pot implementa aceste tehnologii noi intr-o casa de locuit?

Scris de geotherm.ro.

A aparut deja in lume conceptul de casa GeoSolar. Aceste case sunt aproape sau chiar in totalitate independente energetic. Ce inseamna asta?

Casa ,,GeoSolar” trebuie sa satisfaca 3 cerinte energetice de baza:

  • Functioneaza cu energii regenerabile (energie solara, eoliana, si geotermala)
  • Sistemele de redare a caldurii, care in multe cazuri faciliteaza si racirea, sunt sisteme alese cu grija care functioneaza cu costuri foarte scazute (de exemplu incalzirea in pardoseala montata prin metoda umeda sau uscata, incalzirea sau racirea in perete, sau sisteme de fan-coil (ventiloconvectoare)
  • Trebuie avuta foarte mare grija de energia o data introdusa in cladire, utilizind acesta la maxim, si energia din aerul uzat sa fie refolosita prin diferite sisteme cu recuperatoare.

Thermo KFT

thermo logoDin anul 2007 colaboram cu firma GEOSOLAR EUROPE Ltd si THERMO Kft din Budapesta, a caror reprezentanti suntem in Romania. Aceste doua firme, avand aceeasi proprietari au o experienta de 35 de ani in instalatii de incalzire si cca 25 de ani in sisteme energetice neconventionale, cum ar fi sisteme de incalzire cu pompe de caldura, sisteme cu colectoare solare, sisteme eficiente de redare a caldurii in cladiri, etc. Conducatorul echipei formate din 25 de ingineri proiectanti este Dr.docent Lederer Andras, ales intre primii 100 energeticieni din lume, profesor universitar la Budapesta. A studiat in Budapesta, Anglia, SUA si Japonia, dobandind o vasta cunostinta in instalatii.


Aceasta echipa in momentul de fata angajeaza lucrari in toata Europa.

BROTHADOR SRL fiind reprezentantul acestor doua firme in Romania, va pune la dispozitie experienta si cunostinta lor acumulata de a lungul a mai mult de trei decenii. Agregatele si echipamentele utilizate se aleg dintre cele mai performante, dar si cele mai potrivite pentru fiecare aplicatie in parte. De exemplu daca sistemul va functiona corespunzator, tinand cont de raportul investitie / eficienta, se va utiliza o centrala termica pe lemne, sau daca e cazul, o pompa de caldura. In primul rand se va tine cont de eficienta si ocrotirea mediului, nu neaparat de realizarea unei instalatii cat mai sofisticate si cat mai scumpe.

Se asigura consiliere, proiectare la Budapesta, executia lucrarilor, service in garantie si postgarantie.

BROTHADOR SRL reprezentant THERMO Kft si GEOSOLAR EUROPE Ltd in Romania.

Parteneri

management energetic logo grey Vizitatori

Avem 29 vizitatori și niciun membru online