In cit timp se amortizeaza investitia intr-o pompa de caldura?

Scris de geotherm.ro.

Timpul de amortizare a investitiei intr-o pompa de caldura depinde in mare masura de marimea constructiei care urmeaza a se incalzii, de utilizarea sau nu a racirii cu pompa de caldura, etc. La o constructie mare de cca 3000-4000 mp investitia este aceeasi ca si in varianta pe gaze plus aer conditionat. In acest caz aduce beneficii din primul moment. In cazul locuintelor particulare, a vilelor, avind in vedere pretul actual al gazelor naturale timpul de amortizare este in jurul a 5-6 ani. Dar nu trebuie sa uitam faptul ca gazele naturale sunt pe sfirsite, fiind disponibile pentru incalzire cca 20-25 ani. In acest context si preturile vor exploda peste putin timp, asa ca nu vad de ce ar trebui sa ne punem intrebarea, cind se va amortiza. Cind se va amortiza investitia intr-o masina de lux?

Thermo KFT

thermo logoDin anul 2007 colaboram cu firma GEOSOLAR EUROPE Ltd si THERMO Kft din Budapesta, a caror reprezentanti suntem in Romania. Aceste doua firme, avand aceeasi proprietari au o experienta de 35 de ani in instalatii de incalzire si cca 25 de ani in sisteme energetice neconventionale, cum ar fi sisteme de incalzire cu pompe de caldura, sisteme cu colectoare solare, sisteme eficiente de redare a caldurii in cladiri, etc. Conducatorul echipei formate din 25 de ingineri proiectanti este Dr.docent Lederer Andras, ales intre primii 100 energeticieni din lume, profesor universitar la Budapesta. A studiat in Budapesta, Anglia, SUA si Japonia, dobandind o vasta cunostinta in instalatii.


Aceasta echipa in momentul de fata angajeaza lucrari in toata Europa.

BROTHADOR SRL fiind reprezentantul acestor doua firme in Romania, va pune la dispozitie experienta si cunostinta lor acumulata de a lungul a mai mult de trei decenii. Agregatele si echipamentele utilizate se aleg dintre cele mai performante, dar si cele mai potrivite pentru fiecare aplicatie in parte. De exemplu daca sistemul va functiona corespunzator, tinand cont de raportul investitie / eficienta, se va utiliza o centrala termica pe lemne, sau daca e cazul, o pompa de caldura. In primul rand se va tine cont de eficienta si ocrotirea mediului, nu neaparat de realizarea unei instalatii cat mai sofisticate si cat mai scumpe.

Se asigura consiliere, proiectare la Budapesta, executia lucrarilor, service in garantie si postgarantie.

BROTHADOR SRL reprezentant THERMO Kft si GEOSOLAR EUROPE Ltd in Romania.

Parteneri

management energetic logo grey Vizitatori

Avem 5 vizitatori și niciun membru online