Casa de locuit Corunca

Scris de geotherm.ro.

dscn4259 hTip constructie: Casa de locuit
Suprafata totala incalzita: 270 m²
Locatia: com. Corunca Jud. Mures
Sistem instalat: O pompa de caldura sol-apa de 23 kW, 6 panouri solare si sistem de ventilare cu recuperare si control al umiditatii
Tip colector geotermal: 4 sonde geotermale verticale GEROtherm a cate 100 m fiecare
Realizat: Lucrare inceputa in 2014, este in derulare
Descriere:

Casa este amplasata intr-o zona in dezvoltare la periferia orasului Tg Mures, in localitatea Corunca. Cladirea are o suprafata utila totala de 390 m² din care suprafata incalzita 270 m², structurata in trei nivele. 

Pentru asigurarea confortului in cladire s-a optat pentru o pompa de caldura de 23 kW care iarna asigura necesarul termic pentru incalzire si apa calda menajera iar vara climatul dorit se realizeaza prin racirea activa asigurata tot de pompa de caldura. Pe timpul verii prepararea apei calde menajere este preluata de panourile solare a caror productie de energie in exces se va depoziita in sol cu ajutorul sondelor geotermale. Ca aerul in casa sa fie cat mai proaspat, lipsit de praf, mirosuri si alergeni se ingrijeste sistemul de ventilare cu recuperare a energiei si control al umiditatii. Aerul proaspat itrodus in casa este temperat in prealabil printrun schimbator de caldura geotermal.

Redarea caldurii in casa se face prin incalzire in pardoseala, iar racirea prin tavan radiant. Pe langa sistemul descris mai sus se executa si instalatia de apa si canalizare.

Thermo KFT

thermo logoDin anul 2007 colaboram cu firma GEOSOLAR EUROPE Ltd si THERMO Kft din Budapesta, a caror reprezentanti suntem in Romania. Aceste doua firme, avand aceeasi proprietari au o experienta de 35 de ani in instalatii de incalzire si cca 25 de ani in sisteme energetice neconventionale, cum ar fi sisteme de incalzire cu pompe de caldura, sisteme cu colectoare solare, sisteme eficiente de redare a caldurii in cladiri, etc. Conducatorul echipei formate din 25 de ingineri proiectanti este Dr.docent Lederer Andras, ales intre primii 100 energeticieni din lume, profesor universitar la Budapesta. A studiat in Budapesta, Anglia, SUA si Japonia, dobandind o vasta cunostinta in instalatii.


Aceasta echipa in momentul de fata angajeaza lucrari in toata Europa.

BROTHADOR SRL fiind reprezentantul acestor doua firme in Romania, va pune la dispozitie experienta si cunostinta lor acumulata de a lungul a mai mult de trei decenii. Agregatele si echipamentele utilizate se aleg dintre cele mai performante, dar si cele mai potrivite pentru fiecare aplicatie in parte. De exemplu daca sistemul va functiona corespunzator, tinand cont de raportul investitie / eficienta, se va utiliza o centrala termica pe lemne, sau daca e cazul, o pompa de caldura. In primul rand se va tine cont de eficienta si ocrotirea mediului, nu neaparat de realizarea unei instalatii cat mai sofisticate si cat mai scumpe.

Se asigura consiliere, proiectare la Budapesta, executia lucrarilor, service in garantie si postgarantie.

BROTHADOR SRL reprezentant THERMO Kft si GEOSOLAR EUROPE Ltd in Romania.

Parteneri

management energetic logo grey Vizitatori

Avem 11 vizitatori și niciun membru online