Casa de locuit Odorheiu Secuiesc

Scris de geotherm.ro.

casa de locuit odorheiu secuiescTip constructie: Casa de locuit
Suprafata totala incalzita: 300 m²
Locatia: Odorheiu-Secuiesc
Sistem instalat: Pompa de caldura aer-apa de 23,5 kW complectat cu sistem Roth cu panouri solare
Tip colector: Colectoare solare Roth Heliostar® 218 S4
Realizat in: 2007 si completat in 2011

Descriere:

Casa se afla intr-o zona rezidentiala in curs de dezvoltare din Odorheiu-Secuiesc. Suprafata totala de 300 m² este formata din subsol, parter si mansarda. Cladirea este construita din caramida porotherm de 30 cm avand pe exterior termoizolatie din polistiren expandat de 10 cm.

Proprietarul optind pentru incalzire in pardoseala (230 m² incalzire in pardoseala + subsol radiatoare) a ales un sistem care asigura un confort extrem de ridicat cu costuri de exploatare scazute. Un alt avantaj al sistemului este si lipsa emisiilor de gaze cu efect de sera, prin asta fiind si deosebit de ecologic.
In anul 2011 sistemul s-a complectat cu doua colectoare solare plane Roth Heliostar® 218 S4 care contribuie la prepararea apei calde menajere. Aceste panouri solare reduc costurile de exploatare totodata sunt si foarte ecologice.

SC BROTHADOR SRL pe linga sistemul schitat mai sus a executat si instalatia de apa si canalizare.

Thermo KFT

thermo logoDin anul 2007 colaboram cu firma GEOSOLAR EUROPE Ltd si THERMO Kft din Budapesta, a caror reprezentanti suntem in Romania. Aceste doua firme, avand aceeasi proprietari au o experienta de 35 de ani in instalatii de incalzire si cca 25 de ani in sisteme energetice neconventionale, cum ar fi sisteme de incalzire cu pompe de caldura, sisteme cu colectoare solare, sisteme eficiente de redare a caldurii in cladiri, etc. Conducatorul echipei formate din 25 de ingineri proiectanti este Dr.docent Lederer Andras, ales intre primii 100 energeticieni din lume, profesor universitar la Budapesta. A studiat in Budapesta, Anglia, SUA si Japonia, dobandind o vasta cunostinta in instalatii.


Aceasta echipa in momentul de fata angajeaza lucrari in toata Europa.

BROTHADOR SRL fiind reprezentantul acestor doua firme in Romania, va pune la dispozitie experienta si cunostinta lor acumulata de a lungul a mai mult de trei decenii. Agregatele si echipamentele utilizate se aleg dintre cele mai performante, dar si cele mai potrivite pentru fiecare aplicatie in parte. De exemplu daca sistemul va functiona corespunzator, tinand cont de raportul investitie / eficienta, se va utiliza o centrala termica pe lemne, sau daca e cazul, o pompa de caldura. In primul rand se va tine cont de eficienta si ocrotirea mediului, nu neaparat de realizarea unei instalatii cat mai sofisticate si cat mai scumpe.

Se asigura consiliere, proiectare la Budapesta, executia lucrarilor, service in garantie si postgarantie.

BROTHADOR SRL reprezentant THERMO Kft si GEOSOLAR EUROPE Ltd in Romania.

Parteneri

management energetic logo grey Vizitatori

Avem 8 vizitatori și niciun membru online