Casa de locuit Targu Mures

Scris de geotherm.ro.

casa de locuit tg muresTip constructie: Casa de locuit
Suprafata totala incalzita: 360 m²
Locatia: Tg-Mures
Sistem instalat: O pompa de caldura sol-apa de 33 kW si 4 panouri solare cu tuburi vidate
Tip colector: 4 sonde geotermale "GEROtherm" a cite 125 m (verticale)
Realizat in: 2008

Descriere:

Casa se afla intr-o renumita zona rezidentiala din Tg-Mures. Suprafata totala de 360 m² este formata din cladirea principala - avind subsol, parter si etaj – si din doua cladiri separate, garajul si casa de oaspeti, toate avind mai mult de 50% din peretii exteriori din sticla.

Proprietarul optand pentru incalzire in pardoseala (360 m²) si racirea in tavan pe timpul verii – racire cu ventiloconvector in casa de oaspeti – a ales un sistem care asigura pe tot cursul anului un confort extrem de ridicat cu costuri de exploatare scazute. Un alt avantaj al sistemului este si lipsa emisiilor de gaze cu efect de sera, prin asta fiind si deosebit de ecologic. Pe linga pompa de caldura geotermala de 33 kW sistemul este completat si de colectoare solare cu tuburi vidate, care aduc un aport considerabil la prepararea apei calde menajere si nu in ultimul rind si la incalzire.

SC BROTHADOR SRL pe linga sistemul schitat mai sus a executat si instalatia de apa si canalizare.

Thermo KFT

thermo logoDin anul 2007 colaboram cu firma GEOSOLAR EUROPE Ltd si THERMO Kft din Budapesta, a caror reprezentanti suntem in Romania. Aceste doua firme, avand aceeasi proprietari au o experienta de 35 de ani in instalatii de incalzire si cca 25 de ani in sisteme energetice neconventionale, cum ar fi sisteme de incalzire cu pompe de caldura, sisteme cu colectoare solare, sisteme eficiente de redare a caldurii in cladiri, etc. Conducatorul echipei formate din 25 de ingineri proiectanti este Dr.docent Lederer Andras, ales intre primii 100 energeticieni din lume, profesor universitar la Budapesta. A studiat in Budapesta, Anglia, SUA si Japonia, dobandind o vasta cunostinta in instalatii.


Aceasta echipa in momentul de fata angajeaza lucrari in toata Europa.

BROTHADOR SRL fiind reprezentantul acestor doua firme in Romania, va pune la dispozitie experienta si cunostinta lor acumulata de a lungul a mai mult de trei decenii. Agregatele si echipamentele utilizate se aleg dintre cele mai performante, dar si cele mai potrivite pentru fiecare aplicatie in parte. De exemplu daca sistemul va functiona corespunzator, tinand cont de raportul investitie / eficienta, se va utiliza o centrala termica pe lemne, sau daca e cazul, o pompa de caldura. In primul rand se va tine cont de eficienta si ocrotirea mediului, nu neaparat de realizarea unei instalatii cat mai sofisticate si cat mai scumpe.

Se asigura consiliere, proiectare la Budapesta, executia lucrarilor, service in garantie si postgarantie.

BROTHADOR SRL reprezentant THERMO Kft si GEOSOLAR EUROPE Ltd in Romania.

Parteneri

management energetic logo grey Vizitatori

Avem 5 vizitatori și niciun membru online