ROTH - Sisteme plane de incalzire si racire

Scris de geotherm.ro.

Exigentele calitative pe care trebuie sa le indeplineasca spatiul locuit cresc pe zi ce trece si odata cu ele dorinta de a dispune de un mijloc modern de climatizare a incaperilor.

Roth X-PERT

Fie ca e vorba de apartamente, birouri, spatii comerciale, hale industriale, sali de sport sau de terenuri neconstruite – ceea ce ieri mai insemna inca o exceptie a devenit azi realitate: sistemele plane de incalzire si racire cu consum optimizat, adaptabile continuu la cerintele specifice ale clientului. Astfel, nu mai surprinde pe nimeni faptul ca arhitectii si constructorii recurg tot mai des la sistemul plan de incalzire si climatizare, in dorinta de a oferi clientilor o solutie moderna si de perspectiva. Cu ingeniozitatea de care a dat dovada de-a lungul anilor, firma ROTH si-a adus la aceasta o contributie decisiva. Principalele criterii care conduc la alegerea sistemului plan de incalzire si climatizare sunt: confortul sporit, libertatea acordata unor solutii arhitecturale ingenioase, economia de energie, igiena si protectia mediului. Performanta sistemelor ROTH plane de incalzire si racire consta in asigurarea zilnica a unei temperaturi ambiante optime si exact dozabile. Factorii negativi care influenteaza climatul interior (cum ar fi turbioanele si curentii de aer, acumularea statica a caldurii) tin de domeniul trecutului, de altfel ca si „talpile umflate“, un efect secundar nedorit al instalatiilor normale de incalzire in pardoseala.

Temperatura interioara se apropie in realitate de cea asigurata de incalzirea ideala. Specialiμtii cunosc faptul ca, cu cat suprafata care radiaza caldura este mai mare, cu atat mai mare este si randamentul si eficienta economica a instalatiei de incalzire. In comparatie cu radiatoarele convenoionale temperatura ambianta asigurata de o incalzire in pardoseala este cu 1 °C – 2 °C mai mica. Economia de energie astfel obtinuta este de 6 – 12%, avantaj care vorbeμte de la sine, la fel ca si cel al temperaturii mai reduse din sistem si conductele de tur. Toate aceste aspecte creeaza cele mai bune conditii combinarii acestui sistem plan de incalzire cu sistemele care folosesc energiile regenerabile.

Un alt avantaj il constituie igiena asigurata de aceste sisteme. Astfel, din cauza deshidratarii, vor fi distruse toate conditiile de supravietuire si inmultire a bacteriilor si insectelor acumulate in praf, nemaifiind necesara nici curatarea suprafetelor incalzite.

Solutiile-sistem ale firmei Roth pentru cele mai ridicate exigente

Roth, inventatorul Tacker-ului face parte din principalii producatori de sisteme plane de incalzire si racire. Sistemul RothOriginal-Tacker® si-a dovedit calitatile in nenumarate randuri. Firma Roth dispune de o experienta indelungata si deci de un enorm know how tehnologic. Sistemul Roth Original-Tacker®, sistemul de placi cu noduri Roth, si restul sistemelor disponibile corespund prescriptiilor technice in vigoare si celor mai inalte exigente in materie de calitate si siguranta.

Ca exemplu sistemul Roth Original-Tacker® si sistemul de tuburi pentru incalzire Roth DUOPEX S5®

O solutie bazata pe componente de sistem perfect corelate creeaza baza rezolvarii celor mai exigente proiecte din domeniul instalatiilor de incalzire.

Sistemul multiperfectionat Roth Original-Tacker®, in combinatie cu sistemul de tuburi pentru incalzire DUOPEX S5® ofera cele mai bune conditii pentru realizarea unui sistem de incalzire durabil, cu o buna conservare valorica. Legatura perfecta dintre tubulatura si tehnica brevetata de montaj este factorul principal care inclina decizia clientului in favoarea noastra chiar si in cazul celor mai pretenoioase aplicatii. Un rezultat perfect, indiferent de ce proiect este vorba: apartament, birou sau hala industriala.

Trei pasi pana la perfectiune

Prefabricarea subansamblurilor si componentelor de sistem – tuburi, placi multistrat si accesorii – avand la baza tehnologiile de inalta performanta practicate in uzina noastra, face posibil urmatorul lucru: intregul sistem Roth de incalzire/racire poate fi instalat in numai 3 etape folosind Tacker-ul – tehnica de lucru brevetata. Bineinoeles ca totul se face pe baza unui calcul riguros,tinand cont de toate prescriptiile tehnice si normele in vigoare.

Montaj simplu cu o mare flexibilitate, siguranta si securitate a muncii alaturi de un randament net superior reprezinta factorii care caracterizeaza sistemele Roth de incalzire si racire – chiar si in cazul celor mai complexe proiecte arhitectonice.

Sistemul Roth Original-Tacker® asigura un montaj de maxima simplitate in conditiile pozitonarii tubulaturii „la centimetru“, in vederea repartizarii uniforme a caldurii si racorii chiar si in cazul celor mai complicate geometrii arhitectonice. Structura pardoselii la sistemele Roth de incalzire / racire corespunde normei DIN EN 1264 („Instalatii de apa calda montate in pardoseala“), tinand cont si de norma DIN 18560 („Sapa in constructii“), DIN 4109 („Protectia fonica in cladiri“) precum si de Regulamentul privind economisirea energiei (ENEV 2002).

Calitatea standard constanta a fiecarei componente a sistemului precum si a sistemului in ansamblu este documentata intr-o serie intreaga de certificate, atestate si avize.

Thermo KFT

thermo logoDin anul 2007 colaboram cu firma GEOSOLAR EUROPE Ltd si THERMO Kft din Budapesta, a caror reprezentanti suntem in Romania. Aceste doua firme, avand aceeasi proprietari au o experienta de 35 de ani in instalatii de incalzire si cca 25 de ani in sisteme energetice neconventionale, cum ar fi sisteme de incalzire cu pompe de caldura, sisteme cu colectoare solare, sisteme eficiente de redare a caldurii in cladiri, etc. Conducatorul echipei formate din 25 de ingineri proiectanti este Dr.docent Lederer Andras, ales intre primii 100 energeticieni din lume, profesor universitar la Budapesta. A studiat in Budapesta, Anglia, SUA si Japonia, dobandind o vasta cunostinta in instalatii.


Aceasta echipa in momentul de fata angajeaza lucrari in toata Europa.

BROTHADOR SRL fiind reprezentantul acestor doua firme in Romania, va pune la dispozitie experienta si cunostinta lor acumulata de a lungul a mai mult de trei decenii. Agregatele si echipamentele utilizate se aleg dintre cele mai performante, dar si cele mai potrivite pentru fiecare aplicatie in parte. De exemplu daca sistemul va functiona corespunzator, tinand cont de raportul investitie / eficienta, se va utiliza o centrala termica pe lemne, sau daca e cazul, o pompa de caldura. In primul rand se va tine cont de eficienta si ocrotirea mediului, nu neaparat de realizarea unei instalatii cat mai sofisticate si cat mai scumpe.

Se asigura consiliere, proiectare la Budapesta, executia lucrarilor, service in garantie si postgarantie.

BROTHADOR SRL reprezentant THERMO Kft si GEOSOLAR EUROPE Ltd in Romania.

Parteneri

management energetic logo grey Vizitatori

Avem 15 vizitatori și niciun membru online